Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2009 01:45 - 8 неща,с които изнервяме мъжете
Автор: alicia Категория: Забавление   
Прочетен: 952 Коментари: 0 Гласове:
2



С лекота можем да ги избегнем!

Дали е спокойно на семейния „фронт“, зависи в голяма степен от нас, жените. Добре е да се замислим какво не бива да правим, за да не дразним половинката си – това ще ни спести много неприятности.


1. Опитваме се да го променим
Помислете си само как бихте се чувствали, ако някой мъж започне да ви нарежда как да се обличате, каква прическа да си правите и как да се държите. Това няма да ви хареса, нали?
Освен това вие не сте му майка, а и той не е малко дете. Опитът на много дами показва, че е почти невъзможно да се промени един човек, на когото липсват „първите седем години“. Така че още при избора на партньора най-важното е да се доверите на това, което виждате, а не на някакъв си „вероятно възможен негов потенциал“.

2. Правим общи заключения за всички мъже
Лесно се генерализират нещата, но ако искате връзката ви да е успешна, не бива да му казвате: „И ти си същият като останалите мъже!“. Представителите на силния пол са особено чувствителни на тази тема. Те искат да знаят, че са единствените – най-атлетичните, най-умните, най-способните, най-желаните.
Бъдете внимателни с епитетите, особено пък с обидите или подигравките, когато половинката ви не се справи с някое домашно задължение. По-добре го поощрете, за да му вдъхнете увереност. В противен случай той ще се комплексира и ще стаи в себе си гняв срещу вас.

3. Контролираме живота му
Това означава да го накарате да направи нещо, а след това като „пъдар“ да вървите след него. Например напомняте му, че ви е обещал да ограничи месото заради високото кръвно, а го виждате как продължава да яде мазни храни в големи количества. Казвате му, че е дал дума да спре цигарите заради сърцето, а го хващате как пуши скришом на двора.
Ако го следите изкъсо, дали изпълнява обещаното си, и „дуднете“, като го „хванете в крачка“, няма да постигнете добър ефект. Не притискайте мъжа до себе си, защото ще го подтикнете да направи точно обратното. Чували сте, че забраненият плод е най-сладкият, нали?!

4. Досаждаме му
Изпращате му непрекъснато съобщения, обаждате му се по десетина пъти на ден... Вие може би търсите постоянен контакт с него, но за вашия партньор това е доста изнервящо. Помислете кога ви се обажда той? Само тогава, когато иска да ви уведоми за нещо важно или да ви каже подробности за плановете си. Какво ви пречи и вие да правите като него?
В противен случай се натрапвате и ставате безинтересна. Оставете интимните разговори за вечерта, не всичко е подходящо да се коментира по телефона. Ами ако в този момент, когато му звъните, той има важна делова среща и заради това прекъсне разговора с вас със студен тон? Какво ще си помислите?


5. Клюкарстваме с приятелки
Естествено, тук не става дума за това да се откажете от срещите с приятелки, на които да разкажете за невероятната почивка на морето, за това колко галантен и внимателен е бил партньорът ви и пр. Става дума за това да избягвате безсмисленото бърборене за живота на другите и особено за пикантните подробности от вашия интимен живот. За това мъжът ви би могъл да разбере и да не му стане особено приятно.
Ако имате проблеми с него и търсите съвет, не е добре да го съобщавате на цялото женско обкръжение. Не че приятелките ви няма да дадат препоръка, но може би няма да са обективни. По-добре е да се обърнете към специалист, защото нещата биха могли да бъдат сериозни.

6. Непрекъснато променяме решенията си
Не само чуденето какво да облечете, къде да заведете децата в събота, какво да приготвите за вечеря и пр. могат да изкарат от релси един мъж. Непостоянството и липсата на последователност при вземане на важни решения (например да започнете работа или да останете домакиня, как да изразходвате парите и т.н.), както и неспазването на дадената от вас дума особено дразнят силния пол.
Прекаленото суетене кара мъжете да се чувстват несигурни и в общи линии им дава знак, че с вас трудно ще се разберат и живеят. Затова дори и в най-личните отношения се дръжте уверено и без колебания. Мъжете уважават силните жени.

7. Критикуваме майка му
Колкото и да не я понасяте, не го настройвайте срещу нея, защото все пак той е неин син. Нали знаете – „Кръвта вода не става“. Много мъже предпочитат да бъдат „между чука и наковалнята“, отколкото да заемат нечия страна и да скъсат напълно връзката с майка си.
Спазвайте нужната здравословна дистанция с нея. Не я намесвайте в разговорите и най-важното – не я правете особен фактор в живота си. Като не й придавате значение, ще видите как по-лесно ще се разбирате с половинката си.

8. Винаги сме на диета или недоволстваме от тялото си
Не мислите ли, че е твърде отегчително да се храните с човек, който яде само маруля на закуска, обяд и вечеря и брои всяка погълната хапка. Ако сте на диета, не е нужно целият свят да разбере за това ваше решение.
Не бива да тероризирате половинката си с прекалено много здравословни препоръки и да му „пробутвате“ вашите полезни храни. Приемете, че вашето вегетарианство е личен избор. Не бива да го натрапвате на останалите. Плюс това, ако не харесвате начина, по който изглеждате, направете нещо – например отидете на фитнес, бягайте, запишете се на танци, а не го занимавайте с „голямото си дупе“.


Използвани са материали от книгата на ИК „Слънце“ „За мъжете и любовта“



Тагове:   неща,   мъжете,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alicia
Категория: Забавление
Прочетен: 131077
Постинги: 93
Коментари: 70
Гласове: 85
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031