Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2009 22:42 - Коктейл за всяка зодия
Автор: alicia Категория: Забавление   
Прочетен: 1965 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Овен
За тази така темпераментна и буйна зодия препоръчвам коктейл “Текила Сънрайз”. Този сладък коктейл ще успее да ви откъсне от сивото ежедневие и да ви отведе в морските прегръдки. Необходимите продукти са:
60 мл текила
10 мл лимонов сок
100 мл портокалов сок
10-20 мл гренадин
резенче портокал
Начин на приготвяне: Съставките се разбиват в шейкър заедно с кубчета лед и се прецеждат. Сервира се в чаша – лонгдринк, на дъното на която има натрошен лед, в чашата се поставя сламка и се слага парче портокал, което символизира изгрева на слънцето.

Телец
Както е известно рогатите налитат на червено, затова ви препоръчвам червения коктейл “Блъди Мери” . За приготвянето му ще са ви необходими:
50 мл водка
10 мл сок от прясно изцеден лимон
100мл доматен сок
сос “Табаско”
5 капки Уорчестър сос
черен пипер
няколко бучки лед
1 резенче целина
Коктейлът се приготвя сравнително лесно. Лимонът, водката, Уорчестър соса и доматен сок се смесват. След това ги охлаждате. Сипвате питието в чаша с ледчетата. Целината се слага директно в чашата. За добиването на по-красив вид сложете сол по ръба на чашата.

Близнаци
Раздвоението на близнаците е известно на всеки. Понеже винаги се раздвоявате, дори при избора на коктейли, ще ви предложа един по простичък – джин – тоник с лимон. Съотношението джин към тоник може да варира според вкуса ви. Наздраве!

Рак
За вашата походка назад не е нужно консумирането на алкохол. И понеже походката си я имате, заложете на нещо по-ниско алкохолно като бирата. Тя не трупа излишни мазнини, както е известно, но с успоредната консумация на цаца и пържени картофки ще се сдобиете с така известното “бирено коремче”.

Лъв

Портфейлът ви е пълен, финансовата криза определено не чука на вратата ви , така че може спокойно да продължите да пиете скъпи напитки. Мисля, че коктейлът “Манхатън” е на нивото ви. Съдържанието му е :
60 мл бърбън
25 мл сладък червен вермут
1 черешка за коктейли
3 капки ангостура битер
Приготвяне и начин на сервиране: Уискито, ангостурата и вермутът се разбиват в шейкър, като към тях са прибавени и кубчета лед. Напитката се сервира в красива коктейлна чаша и на ръба и се слага черешката.

Дева

За теб има привилегия – предлагам ти два коктейла. Един безалкохолен и един алкохолен. “Дева Мария” е единият коктейл - 100 мл. сок от домати, 2 с.л. лимонов сок, някалко капки сос “Табаско”, черен пипер, сол и лед. Но за да ви паднат задръжките и да изжевеете хубави мигове с любимия човек ти препоръчвам да се откажеш от безалкохолния коктейл и да заложиш на нещо по-приятно като коктейл “Синя Маргарита” :
60 мл текила
15 мл Трипъл Сек
10мл Синьо Кюрасо
30мл лимонов сок
сол
кубчета лед
резанче лимон
Продуктите се смесват в шейкър, заедно с кубчета лед. Подходяща за сервиране е чаша за мартини. Слага се резанче лимон за украса.

Везни
Податливи на трупането на излишни килца вие трябва да внимавате при употребата на коктейли. За вашия нрав е подходящ коктейл “Мохито”.
Необходими съставки:
60 мл бял ром "Havana Club"
60 мл сок от лимон лайм
3 листа мента
1 ч. л. пудра захар
Газирана вода
Клонче мента

Начин на приготвяне: Ментовите листа и захарта се смачкват заедно. Към тях се добавят ромът и лимонът и сместа се разбива в шейкър, заедно с няколко бучки лед, към тях се добавя газирана вода. Питието се сервира във висока чашка и се укракява с клонче мента.

Скорпион
Нека ви препоръчам един уж по-опасен коктейл, който някъде е и табу. “Зелената фея” или по-известен като Абсент. В миналото абсентът е бил забранен в повечето държави, като дега забраната важи още за Американските щати. В останалите страни е позволен, защото европейският съюз създава регулация, която определя съотношението на съставките на абсента, като съставката туйон не трябва да надвишава 10 мл в литър абсент. При него е интересен начинът на употреба.
Напитката се налива в чаша, предназначена специално за абсент, която на дъното си има резервоар. Трябва да имате оригинална перфорирана лъжичка, на която да поставите бучка захар, напоена с абсент и да я поставите напряко на ръба на чашата. Отгоре върху бучката захар на тънка струя се сипва ледено студена вода, която помага за разтварянето на захарта.


Стрелец
Коктейлът на Джеймс Бонд е най-подходящ за вас. Съставките на коктейл “Мартини” са лесни – 20мл джин, 20 мл водка и 20мл сухо мартини, трябват ви и няколко маслини за украса. В шейкър се разбиват джинът и сухото мартини, като към тях се прибавят и няколко кубчета лед. Сервира се в коктейлна чаша и се слагат няколко маслини за украса.


Козирог
Нещо просто, но много вкусно и разхлаждащо в летните жеги – коктейл “Облак”.
За него са ви необходими:
50 гр. мента
50 гр. мастика
няколко кубчета лед

Коктейлът се пие на дебела сянка в крайплажно капанче! След четвъртата чашка сянката вече не е нужна, защото наоколо достатъчно се е заоблачило...

Водолей
За вас е подходящ коктейл с повечко плодове. Затова ви предлагам коктейла “Сангрия”. Дозата зависи от това какво количество газирана вода или безалкохолна напитка ще добавите накрая:
1.5 литър бутилка червено вино
половин чаша захар
100 - 150 мл водка
1 лимон, нарязан на резенчета
1 портокал, нарязан на резенчета
1 ябълка, нарязана на парченца
чаша вишнев сок

Всички от горните продукти се разбиват с миксер и питието се оставя да престои в хладилника от 18 до 24 часа.

Риби
Всеки от нас е гледал сериала “Сексът и градът”, всеки от нас е чувал за коктейла “Космополитън”. За теб това е подходящият коктейл. Съставките, които са ви нужни са :
40 мл водка
15 мл ликьор "Cointreau"
15 мл сок от лимон лайм
30 мл сок от червени боровинки
Резенче от лимон лайм

Всичките съставки се разбиват в шейкър, заедно с няколко кубчета лед.. Сервира се в коктейлна чаша и се украсява с резенче лимон.




Тагове:   зодия,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alicia
Категория: Забавление
Прочетен: 131675
Постинги: 93
Коментари: 70
Гласове: 85
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930