Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2009 22:48 - Диета според зодията
Автор: alicia Категория: Забавление   
Прочетен: 972 Коментари: 0 Гласове:
1




image


Огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец

За тях е нужна много енергия, понеже те са буйни и много работливи. Постоянно се мотаят насам - натам и изразходват енергия, която искат бързо да си набавят. А откъде става бързото набавянае? Разбира се, че от калоричните храни. Затова макар и да имат добър метаболизъм, повечето представители на тези три зодии нямат слабо телосложение и са склонни към напълняване.
Тези огнени зодии често изпитват глад и се опитват да се запасят с голямо количество енергия. Постигат това, като се нахвърлят стремглаво върху храната.
За представители на тези зодии е характерна болеста булимия. Тази болест представлява неконтролируем прием на храна и насилствено повръщане. Тази болест е сериозна и с нея шега не бива.
Овенът, Лъвът и Стрелецът не обичат, когато им се провалят плановете. При всеки провал те преживяват стрес и негативни емоции. А именно тези емоции засилват чувството за глад и ненаситност и те търсят утеха и щастие в храната, а така лесно се качват излишни килограми.
За да имате хубаво тяло наблягайте на белтъчните храни. За вас е подходяща белтъчна диета. Разновидности на диетата има много, само трябва да намерите тази, която ви е най-удобна и вкусна. Овните и Лъвовете са месоядни и за тях е изключено да не присъства месото в менюто им. Затова нека наблегнат на месо, но да гледат да не е много тлъсто. За Стрелецът е по-полезно да набляга на рибата и морските деликатеси.
За огнените знаци не са полезни и не се препоръчват храни с високо съдържание на въглехидрати. Месата не са противопоказни за тях.

Земните знаци Телец, Дева и Козирог

При тях обмяната на веществата е забавена и това води до трупането на килограми. Представителите на тези зодии не си падат по месото особено и повечето от тях са вегетарианци. Затова за тях не е проблем да не ядат месо и да наблягат на плодовете, зеленчуците и зърнените продукти.
Обаче плодовете, зеленчуците и зърнените продукти са по-бедни на енергия от месото. Затова, ако въпреки вегетарианския ви начин на живот не сваляте, а даже трупате килограми трябва да не се отказвате от количеството храна и да гладувате, а да поработите над обмяната на веществата. Хубаво е да намалите солта до минимум.
От тези три земни знака, Девата има най-добра обмяна на веществата. Но с напредване на възрастта много представители на тази зодия имат проблеми със стомаха. За да избегнете тези проблеми е хубаво да се придържате от млади към вегетарианския начин на живот, за да бъдете по-слаби и да щадите стомаха си. Така ще си помогнете сами да избегнете бъдещите проблеми със стомаха.


Козирогът има нужда от повече антиоксиданти

Козирогът има склонност към ранно стареене. Фактор за това е влечението му към месните продукти. За да предотвратят преждевременното стареене трябва да приемат повече антиоксиданти.
Те отговарят за младостта на организма. Ежедневният прием на мед, разтворен във вода повишава нивото на антиоксидантите в кръвта. Други продукти, които се борят ефективно със стареенето са фасул, малина, боровинка, червени и зелени ябълки, ягоди, череши и орехи.


Въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей

Те имат наистина завидна обмяна на веществата. Затова почти всяка диета води до добри и бързи резултати. За представителите на тези знаци са подходящи мобилните диети. Те свеждат приема на скалории до минимум и в днешно време има много разновидности от този вид диета.
За тези зодии е хубаво да се хранят няколко пъти на ден, но да приемат малко количество храна. Затова е хубаво да се хранят през 3-4 часа. Излишните килограми при тези зодии винаги са в резултат на дояждане или ядене с компания.
Въздушните зодии, които работят в офис и не се движат особено са застрашени от излишни килограми, защото запълват времето си с ядене на бисквитки, снаксове и други подобни храни, които са много калорични, но и удобни за убиване на скуката.


Водните знаци Рак, Скорпион и Риби

Някои от представителите на тези зодии не просто имат проблем с теглото, ами направо са стигнали до затлъстяване. Причината се крие в нарушените функции на ендокринната система. Водните знаци са по-податливи на проблеми, свързани с работата на многобройните жлези с вътрешна секреция. А именно тези жлези отговарят за чувството на глад и ситост. Затова преди прилагането на каквато и да е диета си направете тест за състоянието на ендокринната система. Тестът е съвсем прост и може да си го направите сами. Сутрин като станете си сложете термометър под мишницата. Ако всеки ден в продължение на 7 дни температурата на тялото ви е винаги под 36 градуса, не намалявайте количеството храна, която приемате, а потърсете лекарска помощ, за да разберете кой орган има проблеми. Ако обаче смятате, че нямате здравословни проблеми, то спазвайте диета, която е подходяща за вашата кръвна група. Трябва да се съобразявате, защото планетите Луна и Нептун контролират движението и кръвотока на лимфната течност.
При водните знаци е хубаво да се практикува разделното хранене. При огнените, земните и въздушните знаци разделното хранене, според кръвната група не дава обещаващи резултати, но при водните тази диета действа повече от добре. При нея количеството храна е достатъчно и не се чувствате постоянно гладни. За да свалите бързо излишните килограми отидете в хубав медицински център, където ще проверите на 100% кръвната си група и ще получите препоръки как точно да се храните.
При нулева кръвна група трябва да се откажете от бобовите храни и картофите. Раците, Скорпионите и Рибите, които са А кръвна група трябва да спрат консумацията на месо. Представителите на В кръвна група ще трябва да се откажат от зърнените храни. Това, което е забранено за кръвна група А и В е забравено и за кръвна група АВ.
Зеленията чай подтиска апетита, затова го пийте на воля.




Тагове:   диета,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alicia
Категория: Забавление
Прочетен: 131677
Постинги: 93
Коментари: 70
Гласове: 85
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930