Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2009 17:00 - Прецизно гримирани очи
Автор: alicia Категория: Забавление   
Прочетен: 511 Коментари: 0 Гласове:
0



Очите са огледало на душата и прозорец към света. Колкото по-изразителни, толкова по-омагьосващи. Гримирайте ги прецизно и ще подчертаете присъствието си.


image

Преди да започнете работа с тежката артилерия в очния грим – сенки, молив, очна линия и спирала за очи, създайте добра матова основа, върху която да нанесете по-силните цветове. За целта положете блед или неутрален цвят върху горните клепачи, разнасяйки го до външните краища. Дори малко фон дьо тен може да послужи като идеална основа за цвят и да прикрие червенина или подутина.

Сенките за очи
Сенките за очи трябва да подхождат на тена на лицето. Ако са нанесени прецизно, те правят очите изразителни и блестящи. Но не прекалявайте с наситеността на цвета.

Основното правило при поставянето им е бледи сенки на клепачите и по-тъмни във вдлъбнатите им части, т.е. в двата края. Сенките за очи обикновено са в две гами: студена (сиви, лилави, сини) и топла (кафяви, зелени, златисти). Нюансите се подбират според цвета на очите и ефекта, който искаме да постигнем.

imageКафявите очи изглеждат много красиви, ако използваме сенки с виолетов оттенък, бежови или зелени. Сините са очарователни, гримирани в сиви или златисти тонове, а пъстрите зеленикави очи изглеждат прекрасно със сенки в розово и виолетово. Ако очите ви са сивосини, заложете на зеленикавите и синкавите нюанси. С първите очите ви ще станат по-дълбоки, вторите ще подчертаят цвета им.

По принцип студените цветове правят погледа по-дълбок, а топлите създават привлекателен “релеф”. Сенките са два вида – сухи и мазни. Сухите се нанасят лесно, а мазните са по-капризни и след няколко часа започват да се разтичат. Но те имат и едно съществено предимство – цветовете им са по-ярки и са много подходящи за вечерен грим.

Ако забелязвате, че бялото на очите ви жълтее, вероятно при използването на сенки този недостатък се засилва. Виновни за това не са самите сенки, а неправилният им избор. Затова забравете за виолетовите и тъмнозелените оттенъци. А ако очите ви са зачервени от преумора, никога не слагайте зелени сенки. 

Ако сенките се сипят по лицето ви, нанесете пласт прозрачна пудра под очите. Той ще улови всяка прашинка, паднала по бузите ви. После просто изчеткайте пудрата и няма да е нужно да слагате отново основа. Иначе избягвайте да слагате пудра под очите. Когато се втвърди, всички бръчки изпъкват и това може много да ви състари.

Моливът за очи
За придаване дълбочина на погледа, преди да се сложат сенките за очи, трябва да се очертаят контурите на окото (възможно най-близо до миглите) с черен или тъмнокафяв молив. После контурът се разнася леко с плоска четка. Има два начина за използване на молива за очи: във вътрешния ръб на окото – за предпочитане е при големи очи, но може да се използва и при светлите очи за подсилване на цвета им, или върху горния и долния клепач, до самите мигли.

Ако очертаете със светъл молив вътрешния ъгъл на очите, ще ги направите още по-изразителни. Или пък поставете малка точка от бяла сянка във вътрешния ъгъл на всяко око – така ще изглеждат по-раздалечени.

imageСпиралата за очи
Използвайте черна спирала за мигли за повече драматизъм и кафява, ако сте руса или за създаване на впечатление „без грим“, което е много подходящо за по-стара кожа. Някои гримьори препоръчват да слагате спирала за мигли само на върха им – така те изглеждат по-живи и не толкова уморени.

Не отхвърляйте цветните спирали за мигли. Опитайте тъмносиня, за да направите бялото на очите ви да изглежда по-бяло, или тъмновиолетова, която е много подходяща за блондинките. Колко пласта спирала да сложите?

Най-добре два за драматичен ефект, но не позволявайте изсъхване между пластовете, защото течността ще се втвърди и може да почне да се лющи. А пудрата, поставена на миглите преди спиралата, ги прави по-дълги и гъсти. 

Ефект “Опушени очи”
Този сезон ефектът “опушени очи” е все така актуален, но очната линия измества сенките за очи. Има два варианта за опушване. Единият е като очертаете окото с очна линия и отгоре нанесете прахообразни сенки в подобен нюанс на клепачите. Другият е като поставите очната линия и докато не е засъхнала я размажете леко с памучен тампон. И в двата случая се нанасят няколко пласта спирала за засилване на ефекта. 



Тагове:   очи,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alicia
Категория: Забавление
Прочетен: 131744
Постинги: 93
Коментари: 70
Гласове: 85
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930